Μερίδιο στις επιτυχίες και το κόμμα

Αν είναι επιτυχία ότι το τμήμα του ΤΕΙ παρέμεινε στη Ναύπακτο, δηλώσεις με τις οποίες διεκδικούν μερίδιο στην επιτυχία έκαναν ο πολιτευτής Αιτ/νιας της Ν.Δ Νίκος Καραπάνος, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές και η “Συντονιστική Επιτροπή για την παραμονή του ΤΕΙ στη Ναύπακτο”. Ο Νίκος Καραπάνος μάλιστα κάνει λόγο για “συντονισμένες προσπάθειες από εμένα καθώς και το βουλευτή Αιτωλ/νίας και Υφυπουργό κ.Κώστα Καραγγούνη” και προσθέτει πως είναι “εφικτή η εγκατάσταση της έδρας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στο Μεσολόγγι”. Τώρα βέβαια, αν η έδρα είναι επιτυχία τη στιγμή που από τα 8 τμήματα στο Μεσολόγγι θα μείνουν τα 3, αυτό μάλλον δεν το σκέφτεται κανείς… Ακόμη ο κ. Καραπάνος ως μέλος της ΝΔ δεν παραλείπει να ευχαριστήσει και τον Υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο για την “μεγάλη αναβάθμιση” μάλλον που μας επιφύλλασε για τα ιδρύματα της Αιτωλοακαρνανίας.

Ακόμη υπάρχει μια τουλάχιστον κατανότητη δήλωση του Προέδρου ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Σύρρου για το σχέδιο “Αθηνά” στην εφημερίδα ΑΙΧΜΗ. Εκεί σημειώνει : Λειτουργούσα, λειτουργώ και θα λειτουργώ, πρώτα ως Αιτωλοακαρνάνας και μετά ως πρόεδρος ΝΟΔΕ.Οφείλω να αναγνωρίσω ότι η θέση μου αυτή, μου έδωσε ένα επιπλέον βήμα, ένα επιπλέον όπλο, ώστε να υποστηρίξω καλύτερα τα συμφέροντα του τόπου μου.Από την ανακοίνωση του σχεδίου «Αθηνά» εξέφρασα τη διαφωνία μου, πιστεύοντας ότι ο νομός μας αδικείται και τα δύο ιδρύματα, ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν ως έχουν. Με συνεχείς συναντήσεις τόσο με βουλευτές όσο και υπουργούς, καθώς και με τους προέδρους των ιδρυμάτων, προσπαθήσαμε να αναστρέψουμε τις αρνητικές αποφάσεις και λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το επιθυμητό για όλους εμάς τους Αιτωλοακαρνάνες.

Επειδή μάλλον το αποτέλεσμα δεν είναι επιθυμητό για όλους τους Αιτωλοακαρνάνες αναρωτιέται κανείς αν θα πρέπει να περιμένουμε την παραίτησή του από το κομματικό πόστο που κατέχει…