Δίνουν 15.000€ σε όποιον βοηθήσει στην ανεύρεση της Δεξιάς Χείρας του Αγίου Πολυκάρπου

Η Αμπελακιώτισσα στην ορεινή Ναυπακτία έχει χαρακτηριστεί ως «ιερά κιβωτός της Ναυπακτίας» λόγω των πλούσιων και σπάνιων εκκλησιαστικών της θησαυρών. Είναι γνωστή για την Ιερά Μονή της που διασώζει τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Αμπελακιώτισσας και το χέρι του Αγίου Πολυκάρπου. Είναι φυσικό επακόλουθο οι κάτοικοι να είναι στενά συνδεδεμένοι με την θρησκευτική μας παράδοση, γι’ αυτό και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν κινητοποιηθεί μετά την κλοπή του ιερού κειμηλίου της Δεξιάς Χείρας του Αγίου Πολυκάρπου. Έτσι ο τοπικός σύλλογος προσφέρει 15.000€ (!) σε όποιον αποδεδειγμένα βοηθήσει στην ανεύρεση της Δεξιάς Χείρας του Αγίου Πολυκάρπου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΚΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Αμπελακιωτισσιωτών Ναυπάκτου προσφέρει 15.000€ σε όποιον αποδεδειγμένα βοηθήσει στην ανεύρεση της Δεξιάς Χείρας του Αγίου Πολυκάρπου.
Καλούμε τους δράστες της ιερόσυλης αυτής πράξης να αφήσουν το λείψανο σε ασφαλές σημείο και να επικοινωνήσουν με τις αρχές. Το κειμήλιο αυτό έχει μηδαμινή αξία για τον κάτοχό του, αντίθετα αποτελεί έναν ανεκτίμητο ιστορικό θησαυρό για το χωριό μας και για την Ναυπακτία γενικότερα.
Παρακαλούμε, για οποιεσδήποτε πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου στο τηλέφωνο 6948802752

πηγή : e-nafpaktia.gr