Το μαράζι των πατρινών

Tο φυσάνε και δεν κρύωνουν στην Πάτρα που χάσανε τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ. Οι φοιτητές της σχολής συνεχίζουν την κατάληψη επειδή το τμήμα τους από το 2018 και μετά θα μεταφερθεί στο Μεσολόγγι. Βεβαίως αυτό που εντέχνως κρύβουν οι πατρινοί είναι ότι η συγχώνευση αυτή δεν έχει κάποιο επιπλέον όφελος για το Μεσολόγγι που ήδη διαθέτει τέτοια σχολή.

Το μαράζι των πατρινών είναι ότι Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Σέρρες, Καβάλα, Καλαμάτα, Μεσολόγγι, Λάρισα, Ηράκλειο, Κοζάνη, Ηγουμενίτσα και Χαλκίδα θα έχουν τέτοια σχολή, όχι όμως και η Πάτρα… Αμ δεν ξέραμε να τα αφήσουμε όλα στην Πάτρα… που κρατάνε την έδρα και κερδίζουν πόσα άλλα τμήματα από το Μεσολόγγι τον Πύργο και τα Ιόνια Νησιά!

Και έρχονται τα ΜΜΕ της Πάτρας να λένε ότι τελικά επικράτησε σε μεγάλο βαθμό η λογική των κομματικών εξυπηρετήσεων και πολιτικών σκοπιμοτήτων και όχι τα ακαδημαϊκά, αναπτυξιακά και χωροταξικά κριτήρια που είχε εξαγγείλει το Υπουργείο. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να μιλούν για άδικη αντιμετώπιση της Πάτρας στην οποία εδρεύουν δυο πανεπιστήμιο και ένα ΤΕΙ… Προβλέπω πως τα αντιποινά τους θα είναι να επαναλάβουν το 1996, να μεταφέρουν δηλαδή τα τμήματα του πανεπιστημίου στο Αγρίνιο εν μια νυχτί στην Πάτρα…