Νέα έργα 4.969.200 ευρώ στον δήμο Αγρινίου από το ΕΠΠΕΡΑΑ

Δύο ακόμη σημαντικά έργα στον τομέα της ύδρευσης και αποχέτευσης συνολικού προϋπολογισμού 4.969.200,00 € εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και ειδικότερα στο τομεακό πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΥΠΕΚΑ.Πρόκειται για τα έργα «Υδροδότηση Δήμου Αγρινίου από Λίμνη Καστρακίου» και «Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης Νεάπολης Δήμου Αγρινίου».

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου «Υδροδότηση Δήμου Αγρινίου από Λίμνη Καστρακίου», η προτεινόμενη πράξη περιλαμβάνει κατασκευή νέων έργων υδροδότησης στις Δημοτικές Ενότητες Θεστιέων, Παραβόλας, Στράτου, Αρακύνθου, Μακρυνείας και Αγγελοκάστρου. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει ενίσχυση της υδροδότησης της περιοχής με τεχνολογικές παρεμβάσεις στον υφιστάμενο αγωγό μεταφοράς νερού «Καστράκι – διυλιστήριο- Αγρίνιο». Κατασκευή βόρειου παραλίμνιου αγωγού υδροδότησης από Αγρίνιο έως Δ.Δ. Παραβόλας. Κατασκευή αγωγού υδροδότησης των νότιων παραλίμνιων οικισμών από κατάλληλη θέση του αγωγού (2) έως την Μακρυνεία. Κατασκευή αγωγού υδροδότησης του Αγγελοκάστρου από κατάλληλα θέση του αγωγού (3) έως το Αγγελόκαστρο. Επίσης, προβλέπεται σύστημα τηλεμετρίας και τηλελέγχου διαρροών επί του κυρίου τροφοδοτικού αγωγού, μήκους 11,20 km, μέσω της εγκατάστασης των απαραίτητων οργάνων μέτρησης παροχής πίεσης. Επιπλέον, η πράξη περιλαμβάνει και την κατασκευή δύο δεξαμενών ύδρευσης χωρητικότητας 200 και 500 m3. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.690.000,00 € και η εκτέλεσή του προβλέπεται να αρχίσει εντός του 2012.

Για το έργο «Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης Νεάπολης Δήμου Αγρινίου» η προτεινόμενη πράξη προβλέπει την ολοκλήρωση του εσωτερικού δικτύου του Δημοτικού Διαμερίσματος Νεάπολης, συνολικού μήκους 5.500 m και ενός αντλιοστασίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.279.200,00 €.