Ο Παναιτωλικός έ-Χ-ασε στο φινάλε (video)

Ο Παναιτωλικός έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πετύχει μια πολύ σπουδαία νίκη κόντρα σε ένα μεγάλο αντίπαλο. Στις καθυστερήσεις όμως ο Τοτσέ ισοφάρισε το γκολ του Καμαρά με το οποίο προηγήθηκε ο Παναιτωλικός. Όπως και να χει… Ο Παναιτωλικός πήρε τον πρώτο του βαθμό κόντρα σε μεγάλο αντίπαλο και έδειξε την ποιότητά του. Απεναντίας ο Παναθηναϊκός έχασε στο Αγρίνιο δυο υπερπολίτιμους βαθμούς στη μάχη του τίτλου.

Χωρίς τους ηγέτες του Θεοδωρίδη και Χαριστέα παρουσιάστηκε ο Παναιτωλικός στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό με τον Μπάμπη Τεννέ να έχει και άλλες αλλαγές στο βασικό του σχήμα αναφορικά με το ματς απέναντι στον Αρη. Οι Αγρινιώτες με σύστημα 4-2-1-2-1 είχαν στα πλάνα τους να αμύνονται σωστά και να “χτυπούν” τον αντίπαλο με αντεπιθέσεις κυρίως από τα άκρα όπου αγωνίζονταν οι Μπουμάλ και Καμαρά δίνοντας βοήθεια στον μοναδικό επιθετικό Καραμαλίκη.

Χωρίς Λέτο, Κουίνσι, Ρούντολφ και με δέκα παίκτες για είκοσι λεπτά εξαιτίας τραυματισμού του Μπουμσόνγκ, ο Παναθηναϊκός είδε κατάματα το φάσμα της ήττας αλλά η φανέλα, η ευφυία του Κλέιτον και το ιδανικό τελείωμα του Τοτσέ κράτησαν όρθιους τους πράσινους. Σε μια καυτή έδρα και σε μια κακή έδρα, το αποτέλεσμα δεν ήταν το τέλειο αλλά… υποφερτό για τον Παναθηναϊκό καθώς ο Παναιτωλικός απέδειξε και πάλι, βουλώνοντας τα στόματα των ηλιθίων που έβλεπαν φαντάσματα, ότι είναι μια ομάδα πρότυπο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με ποδοσφαιρικές αρχές, με… ανυπακοή στο σύστημα, με φοβερούς μαχητές, πρόεδρο που πληρώνει και κόσμο που σπρώχνει προς την νίκη χωρίς ακρότητες!

[youtube width=”500″ height=”344″]http://www.youtube.com/watch?v=-yHD9MhJTug[/youtube]

Επεισόδια πριν την έναρξη

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καθυστέρηση καθώς μικρές αντεγκλήσεις και μεμονωμένοι προπηλακισμοί συνέβησαν κατά την είσοδο των ομάδων του Παναιτωλικού και του Παναθηναϊκού. Φίλαθλοι του Παναθηναϊκού άρχιζαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ομάδας τους με αποτέλεσμα να απαντήσουν οι φίλαθλοι των γηπεδούχων και να δημιουργηθεί ένταση. Με την επέμβαση της αστυνομίας οι φίλαθλοι των φιλοξενούμενων απομονώθηκαν προκείμενου να αποφθεχθούν τα χειρότερα.

Το φιλμ του αγώνα
8′ Γύρισμα του Μαυρία από αριστερά, από το ύψος του πέναλτι σουτ του Κλέιτον, η μπάλα κόντραρε στον Ντολεζάι και πέρασε κόρνερ.
12′ Δυνατό σουτ του Κλέιτον έξω από την περιοχή ο Μπλάζιτς στην γωνία του απομάκρυνε σε κόρνερ.
13′ Πρώτη καλή στιγμή του Παναιτωλικού, όταν μετά την απέκρουση του Καντέ ο Καμαρά με δυνατό σουτ είδε την μπάλα να περνάει μόλις πάνω από την εστία του Καπίνο.
21′ Ακυρωθέν γκολ για τους γηπεδούχους με έντονες τις διαμαρτυρίες τους όταν μετά το φάουλ του Ρότσα από δεξιά, ο Ετζεγκουέλε με κεφαλιά αλλά από θέση οφσάιντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο αλλά ο διαιτητής το ακύρωσε μετά από υπόδειξη του βοηθού του Δημητριάδη.
31′ Σούτ του Μητρόπουλου έξω από την περιοχή μόλις άουτ.
38′ Μαυρίας και Καραγκούνης αλλάζουν ωραία την μπάλα και ο αρχηγός των φιλοξενούμενων σούταρε δυνατά από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή αλλά ο πορτιέρο του Παναιτωλικού μπλόκαρε.
41′ Μετά από πάσα του Ζέκα, ο Βύντρα διεκδικούσε τη μπάλα με τον Άντι εντός μεγάλης περιοχής και βρέθηκε στο έδαφος με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα για πέναλτι, ωστόσο ο διαιτητής Βοσκάκης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
42′ Δυνατό σουτ του Μαυρία από διαγώνια θέση ψηλά άουτ.
45+1′ Δυνατό σουτ του Κλέιτον έξω από την περιοχή αλλά ο Μπλάζιτς και πάλι μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.
52′ Δυνατό σουτ του Κλέιτον από το ύψος της μεγάλης περιοχής απομάκρυνε ο Μπλάζιτς με γροθιές.
58′ Πρώτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον Πετρόπουλο αντί του Καραγκούνη.
63′ ΓΚΟΛ 1-0 Κάθετη πάσα του Ρότσα στον Καμαρά που ξεπέρασε τον Καντέ και τον εξερχόμενο Καπίνο και με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους βάζοντας “φωτιά” στην εξέδρα.
64′ Πρώτη αλλαγή για τον Παναιτωλικό με τον Σιόντη να αποχωρεί και τον Παλαιολόγο να μπαίνει στην θέση του.
67′ Νέα αλλάγή για τον Παναθηναϊκό με τον Μαρίνο να αντικαθιστά τον Ζέκα.
71′ Αλλαγή για το “τριφύλλι” με τον Μαυρία να αποχωρεί και τον Τοτσέ να μπαίνει στο γήπεδο.
78′ Ο Μπουμσόνγκ αποχώρησε από το ματς και ο Παναθηναϊκός συνέχισε με δέκα παίκτες το παιχνίδι αφού είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του ο Φερέιρα νωρίτερα.
85′ Ο Πασάς είναι η τρίτη αλλαγή των γηπεδούχων στην θέση του Καραμαλίκη που αποχωρώντας έδωσε το περιβραχιόνιο στον Καμαρά.
87′ Ο Κατσουράνης πραγματοποίησε την συρτή σέντρα ο Τοτσέ πετάχτηκε στην πλάτη του Εντζεγκουέλε αλλά το πλασέ του απομάκρυνε σωτήρια με το ένα χέρι ο Μπλάζιτς.
94′ ΓΚΟΛ 1-1 Εκπληκτική κάθετη του Κλέιτον στον Τοτσέ και ο Ισπανός φορ με πλασέ ισοφαρίζει το ματς.

ΣΚΟΡΕΡ: 63′ Καμαρά – 94′ Τοτσέ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καραμαλίκης, Κούσας – Καντέ, Καραγκούνης, Πετρόπουλος.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ:Μπλάζιτς, Μουμίν (68′ Μουμίν), Ρότσα, Μπουμάλ, Εντζεγκέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Καραμαλίκης (84′ Πασάς), Σιόντης (65′ Παλαιολόγος), Αντι, Καμαρά.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Ζέκα (66′ Μαρίνος), Σιμάο, Βύντρα, Καραγκούνης (58′ Πετρόπουλος), Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Μαυρίας (71′ Μαυρίας), Κλέιτον.