Το τετ α τετ των επιχείρησεων της Αιτωλοακαρνανίας με τους ξένους (pics + video)

Η προσέγγιση των εμπορικών ακολούθων και των εκπροσώπων πρεσβειών και προξενείων από 32 χώρες που επισκέφτηκαν σήμερα την Αιτωλοακαρνανία είχε προετοιμαστεί κατάλληλα από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, ώστε αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δύο περίπου ώρες που είχαν στη διάθεσή τους για να έρθουν σε επαφή με τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Το Επιμελητήριο είχε καλέσει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις του νομού να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Έτσι προέκυψαν χώρες (δηλαδή οι εκπρόσωποί τους) για τις οποίες είχε εκδηλωθεί περισσότερο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις του νομού. Πρόκειται για τη Ρωσία , την Αγγλία την Ολλανδία, τη Σερβία και την Κύπρο. Στους εκπροσώπους αυτών των χωρών παραχωρήθηκαν γραφεία στο τρίτο όροφο του Επιμελητηρίου για τις κατ΄ ιδίαν επαφές με τους επιχειρηματίες του νομού.

Για τους εκπροσώπους των υπόλοιπων από τις 32 χώρες διαμορφώθηκε κατάλληλα το εκθετήριο των τοπικών προϊόντων του επιμελητηρίου, ώστε και αυτή με τη σειρά τους να συνομιλήσουν με τις επιχειρήσεις που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Κατά κύριο λόγο σήμερα στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας βρέθηκαν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων και ποτών. Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν και τα πρώτα αποτελέσματα αυτών των επαφών, με την ελπίδα πως οι εκπρόσωποι των κρατών άκουσαν ενδιαφέρουσες προτάσεις, υπάρχει η αισιοδοξία πως η σημερινή ημερίδα θα βοηθήσει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της περιοχής να διευρύνουν τον κύκλο των εξαγωγών τους. Κάτι που οπωσδήποτε όταν επιτυγχάνεται δημιουργεί μεγαλύτερη προστιθέμνη αξία για την τοπική και κατ΄ επέκταση την ελληνική οικονομία.

[youtube width=”480″ height=”344″]http://www.youtube.com/watch?v=267ywa7h6ng&list=UUvbeCCJsY_N88TiXti99H5A&index=1&feature=plcp[/youtube]