Προτείνεται ξενώνας φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και στο Αγρίνιο

Κάλεσμα σε έξι επιπλέον δήμους να δημιουργήσουν υποδομές για γυναίκες που έπεσαν θύμα βίας, αλλά και σε 27 ακόμη για παρεμφερείς υποδομές, με εξασφαλισμένα κεφάλαια του ΕΣΠΑ, απηύθυνε το υπουργείο Εσωτερικών. Ανάμεσα στους δήμους που προτείνονται να δημιουργηθούν κέντρα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας είναι και το Αγρίνιο. Ο δήμος Αγρινίου αναμένεται το επόμενο διάστημα να καταθέσει την πρότασή του προϋπολογισμού έως 700.000 ευρώ.

Παράλληλα, δημοσιεύονται και δύο δημόσιες προσκλήσεις προς 33 δήμους της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού 12.585.000 ευρώ.Τα Συμβουλευτικά Κέντρα και οι Ξενώνες Φιλοξενίας θα στελεχωθούν με ειδικό επιστημονικό προσωπικό, το οποίο θα παρέχει ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη στις γυναίκες θύματα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από την άσκηση ενδοοικογενειακής βίας. Ο τρόπος οργάνωσης των Συμβουλευτικών Κέντρων και των Ξενώνων, καθώς και της στήριξης των γυναικών, θα ακολουθήσει τις προδιαγραφές που έχει εκπονήσει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Αναλυτικά, η πρόσκληση για δημιουργία κέντρων φιλοξενίας, προυπολογισμού 4.285.000 ευρώ (ως 700.000 ευρώ ανά Δήμο), αφορά τις εξής πόλεις: Αγρίνιο, Αχαρνές, Βόλος, Κορδελιό-Εύοσμος
Νίκαια-Αγιος Ι. Ρέντης, Χανιά.

Οι δήμοι αυτοί προστίθενται σε άλλους 14 που ήδη από πέρυσι τον Οκτώβριο έχουν την ίδια δυνατότητα (προϋπολογισμός 10 εκατ. ευρώ)