Το Πρωτοδικείο απέρριψε τα ασφαλιστικά, αλλά η ανάπλαση παραμένει “παγωμένη”

Εκδικάστηκαν χθες μετά από αρκετές αναβολές τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει πολίτες του Αγρινίου κατά της ανάπλασης του Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου, ζητώντας την διακοπή των εργασιών. Το Πρωτοδικείο Αγρινίου στην προσωρινή διαταγή που είχε εκδώσει είχε εναρμονιστεί με την απόφαση του ΣτΕ που μέχρι την οριστική εκδίκαση των προσφύγων «πάγωνε» όλες τις εργασίες που αφορούν το πράσινο (κοπή δένδρων, θάμνων) και επέτρεπε όλες τις υπόλοιπες εργασίες.

Ωστόσο χθες απορρίφθηκαν οριστικά τα ασφαλιστικά μέτρα, χωρίς όμως αυτό να αλλάζει κάτι ουσιαστικά, αφού η διαταγή του ΣτΕ για “πάγωμα” παραμένει εν ισχύ και έτσι μέχρι να υπάρξει η τελική απόφαση του ΣτΕ δεν μπορούν να επανεκκινήσουν όλες οι εργασίες. Την ίδια ώρα υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με τις προθέσεις του αναδόχου του έργου, που σύμφωνα με κάποιες εξ΄αυτών φέρεται διατεθειμένος να δηλώσει εκ νέου αδυναμία να συνεχίσει το έργο. Πάντως σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν σε γνώση του ΑγρίνιοCulture.gr μέχρι στιγμής το έργο έχει προχωρήσει μόλις κατά 7% και έχουν γίνει πληρωμές μόνο 161.114 € από τα 2.244.764 € της σύμβασης.

Όπως και να ‘χει ουσιαστικές εξελίξεις θα υπάρξουν μόνο όταν το ΣτΕ κρίνει τη νομιμότητα του έργου και όταν πάνω σε αυτή την απόφαση η νέα δημοτική αρχή του Γ. Παπαναστασίου δείξει τις δικές της προθέσεις.