Τελικά τι ψήφισε ο κόσμος ;

Τελικά, ρε παιδιά, τι ψήφισε ο κόσμος για την ανάπλαση του Πάρκου; Ακούω πολλούς που προσπαθούν να μεταφράσουν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών σε ένα ξερό ναι ή όχι στην ανάπλαση… Ύποπτο αυτό, γιατί πολύ απλά εδώ που φτάσαμε και αν ακόμη υπήρχε κάποιος που να ήθελε να μείνει το Πάρκο όπως ήταν, τώρα με τα έργα μισο-ξεκινημένα, οπωσδήποτε το πάρκο χρειάζεται ανάπλαση. Το ερώτημα όμως επανέρχεται, τι ψήφισε ο κόσμος για το Πάρκο; Η ανάπλαση όπως προτάθηκε από την απερχόμενη δημοτική αρχή πήρε 33%, δηλαδή σε ποσοστό δυο μονάδες παραπάνω από όσο πήρε ο Κοκός στο δημοψήφισμα για το πολιτειακό…

Το υπόλοιπο 67% ψήφισε υπέρ της ανάπλασης αλλά κατά της ανάπλασης που πρότεινε και ξεκίνησε να υλοποιεί η δημοτική αρχή. Το ΚΚΕ ήταν κάθετα αντίθετο μίλησε ακόμα και για σχέδον εμπορευματοποίησης, η παράταξη Τραπεζιώτη μίλησε για προϋποθέσεις που απαιτούνταν όπως διαβούλευση, αδειοδοτήσεις, μελέτες… και να έρθουμε στο σημαντικότερο -με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών- το τι είπε ο Παπαναστασίου. Αντιγράφω λοιπόν από το πρόγραμμά του το επίμαχο σημείο: Η ανάπλαση του Πάρκου ήταν και είναι ένα πάγιο αίτημα των Αγρινιωτών, γι’ αυτό ακριβώς και εμείς εμμένουμε στο ότι το Πάρκο πρέπει να αναπλαστεί ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των Δημοτών και να μπορούν να το απολαμβάνουν περισσότερο. Αναμένουμε την απόφαση του ΣτΕ προκειμένου με πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα ως Νέα Δημοτική Αρχή να κάνουμε τις απαραίτητες και νόμιμες τροποποιήσεις ώστε το Πάρκο να γίνει χώρος ζωντάνιας και ευφορίας για τους Αγρινιώτες.

Απαραίτητες και νόμιμες τροποποιήσεις! Αυτό ψήφισε ο κόσμος! Ο κόσμος λοιπόν, εδώ που ούτως ή άλλως έφτασαν τα πράγματα με την εμπλοκή στο ΣτΕ, ψήφισε να γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε η ανάπλαση και το κακό της σχέδιο να τροποποιηθούν.