Πάνε μαζί…

Ίσως είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που πραγματικά ένα θέμα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στην περιοχή μας. Ο λόγος βέβαια για την εγκληματικότητα των Ρομά. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός το θέμα έτυχε και πολιτικής εκμετάλλευσης στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές τόσο στο Μεσολόγγι, όσο και στο Αγρίνιο.

Το τελευταίο διάστημα η αστυνομία έχει εντείνει τις επιχειρήσεις της σε όλο το εύρος του νομού. Ωστόσο παρατηρεί κανείς ότι παραδόξως όσο αυξήθηκε η δράση της αστυνομίας, άλλο τόσο αυξάνονται τα κρούσματα κλοπών, διαρρήξεων και άλλων αδικημάτων προφανώς από μια μερίδα και όχι από το σύνολο της κοινότητας των Ρομά. Τόσο πολύ που πλέον παύουν και να αποτελούν είδηση… Για παράδειγμα, σήμερα το απόγευμα στο Αγρίνιο στην οδό Παναγοπούλου ανήλικος Ρομά προσπάθησε να κλέψει σταθμευμένο όχημα, με αποτέλεσμα η αστυνομία να συντάξει άλλη μια δικογραφία εναντίον των γονιών για αμέλεια εποπτείας ανηλίκου.

Η αστυνομία ορθώς ενεργοποιείται, αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται έτσι, κατασταλτικά. Δεν έχουν νόημα τα “ντου” της αστυνομίας στους καταυλισμούς απλώς και μόνο για ανακαλυφθούν κάποια κλοπιμαία. Το ζήτημα θα ήταν να μην υπάρξουν κλοπιμαία και αυτό απαιτεί περισσότερη αστυνόμευση, περισσότερους άνδρες, καλύτερο σχεδιασμό και πολλά άλλα… πράγματα δύσκολα σε καιρούς περικοπών….