Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-1 Μοιράστηκαν τις εντυπώσεις το καλό ποδόσφαιρο και η διαιτησία (video)

Σε ένα συναρπαστικό αλλά και επεισοδιακό ματς ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ατρόμητο και έμεινε στο 1-1. Ο ομάδα του Αγρινίου παρούσιασε σήμερα ένα εντελώς διαφορετικό κατά πολύ βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Στο πρώτο ημίχρονο παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο μόνο ο Παναιτωλικός φαίνονταν στο γήπεδο. Ωστόσο η υπεροχή του Παναιτωλικού μετουσιώθηκε μόνο σε ένα γκολ. Αυτό ήταν και το σημείο κλειδί στο ματς, αφού έδωσε στον Ατρόμητο την ευκαιρία να ελπίζει στην ισοφάριση που με τη βοήθεια του διαιτητή Τριτσώνη την πέτυχε. Στο Αγρίνιο πάντως βράζουν για την διαιτησία, αφού στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Τριτσώνης κατάφερε με τις λανθασμένες αποφάσεις του (που “διορθώνονταν” με άλλες λανθασμένες αποφάσεις) να δυναμιτίσει ένα ματς που ήταν διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Με 10 παίκτες τελείωσαν τον αγώνα οι δύο ομάδες λόγω αποβολών του Εζεγκουέλε και του Μήτρογλου.

[dailymotion width=”500″ height=”221″]http://www.dailymotion.com/video/xodaps_yyyyyyyyyyyy-yyyyyyyyy-1-1-highlights_sport?start=9#from=embed[/dailymotion]

Διαβάστε ακόμη:
«Ντου» από Κωστούλα σε Τριτσώνη
Τεννές: «Ο Τριτσώνης μας εκνεύρισε»
Tσενάμο: «Κοιτάζουμε το επόμενο ματς»
Καμαρά: «Να συνεχίσουμε έτσι»

Εξαιρετικός αλλά με μόνο ένα γκολ ο Παναιτωλικός
Ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε επιθετικογενή ενδεκάδα χρησιμοποιώντας Θεοδωρίδη, Μουμίν, Καμαρά, Ονουάτσι και Χαριστέα, την ώρα που ο Γιώργος Δώνης επεφύλασσε δύο εκπλήξεις. Αφενός επέλεξε το 4-4-2 αντί του αγαπημένου του 4-3-3. Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με κατάφερε να προηγηθεί στο 9 όταν σε μια αντεπίθεση ο Αντι έβγαλε την πάσα στον Χαριστέα και εκείνος την έστρωσε με τη μία στον Καμαρά. Ο Σενεγαλέζος δεν έχασε καθόλου χρόνο, έπιασε δυνατό συρτό σουτ λίγο έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Ιτάνζ και τους φίλους του Παναιτωλικού στα ουράνια.

Το γρήγορο γκολ έδωσε φτερά στους γηπεδούχους που σε κάθε τους επίθεση φάνταζαν επικίνδυνοι. Στο 19’, μάλιστα, έφτασαν κοντά στο 2-0 όταν ο Καμαρά έπαιξε πανέμορφα το «1-2» με τον Ονουάτσι, ωστόσο το πλασέ του δεν βρήκε στόχο για… λίγο. Κάπου εκεί ήταν που ξύπνησε και ο Ατρόμητος. Οι «κυανόλευκοι» έβαλαν τη μπάλα κάτω και σταδιακά άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο. Μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου, είχαν τρεις καλές στιγμές. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φυτανίδη στο 23’ πέρασε λίγο άουτ, ενώ μετά το πλασέ του Καραγκούνη στο 26’ έπειτα από κάθετη του Επστάιν, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Ντολεζάι και άλλαξε πορεία. Ο Τσενάμο έδειξε καλά αντανακλαστικά και κράτησε το μηδέν (με τα πόδια), κάτι που έκανε και στο 41’ αποκρούοντας με γροθιές το δυνατό σουτ του Επστάιν.

Αδικαιλόγητη οπισθοχώρηση και … Τριτσώνης
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Γιώργος Δώνης ανακάτεψε μέχρι εκεί που έπαιρνε την τράπουλα, άλλαξε το σύστημά του σε 4-4-2 και η ομάδα του πίεσε βγάζοντας τις δύο καθαρές ευκαιρίες του Καραμάνου (53′ και 58′) που σπατάλησε ο νεαρός επιθετικός. Την ίδια ώρα ο Μπάμπης Τεννές βοηθούσε την ομάδα του να οπισθοχωρήσει βάζοντας στο ματς τον Κούσα και ουσιαστικά πέρασε το μήνυμα για κατενάτσιο και μόνο. Οι Αγρινιώτες πλήρωσαν ακριβά την οπισθοχώρηση στη φάση του 75′ όταν έμειναν με 10 παίκτες αφού ο Εζεγκουέλε έκανε ξεκάθαρο πέναλτι στον Μήτρογλου (υπάρχει όμως υποψία ότι ο Ελληνας φορ εκκίνησε από θέση οφ-σάιντ).

Ο Μήτρογλου ευστόχησε στην εσχάτη των ποινών και κάπου εκεί τα αμιγώς ποδοσφαιρικά γεγονότα τελείωσαν. Η ένταση κυριάρχησε στη συνέχεια ενώ στις καθυστερήσεις ο Τριτσώνης φρόντισε να κάνει γίνει το πρόσωπο του αγώνα διορθώνοντας τη μια λάθος απόφαση με μια άλλη. Αποτέλεσμα να υπάρξουν εκατέρωθεν πολλές διαμαρτυρίες αλλά και αντικείμενα στο αγωνιστικό χώρο και το μάτς να διακοπεί προσωρινά.

Εξαλλος ο Κωστούλας!
Ο Φώτης Κωστούλας βγήκε από τα ρούχα του με τις αποφάσεις του διαιτητή Τριτσώνη στο τελευταίο 20λεπτου του αγώνα του Παναιτωλικού με τον Ατρόμητο. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο ισχυρός άνδρας των Αγρινιωτών μπήκε μέσα στο γήπεδο για να διαμαρτυρηθεί στο ρέφερει για τις αποφασεις του στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Το φίλμ του αγώνα
7′ Πρώτο σουτ του αγώνα, ο Μητρόπουλος, αλλά η μπάλα θα κοντράρει και θα φύγει κόρνερ.
8′ Ωραία φάση για τον Ατρόμητο. Ο Επστάιν έκανε ντρίμπλες στην μεγάλη περιοχή, αλλά το πλασέ του, μπλόκαρε ο Τσενάμο.
9′ Γκολ για τον Παναιτωλικό με τον Καμαρά. Ο Χαριστέας στρώνει εξαιρετικά στον Καμαρά και εκείνος με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.
12′ Ωραία ενέργεια των παικτών του Παναιτωλικού, αλλά το σουτ του Θεοδωρίδη βρίσκει στα σώματα.
19′ Σουτ του Καμαρά πάνω από τα δοκάρια.
19′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Ο Καμαρά συνεργάζεται εξαιρετικά με τον Ονουάτσι, αλλά το πλασέ του Σενεγαλέζου φεύγει άουτ.
22′ Κίτρινη κάρτα στον Ρότσα του Παναιτωλικού.
23′ Η μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσενάμο.
26′ Ο Επστάιν κάνει υπέροχη κάθετη πάσα στον Καραγκούνη, του σουτ του όμως διώχνει ο Τσενάμο.
30′ Σουτ του Θεοδωρίδη, στα χέρια του Ιτάνζ.
37′ Πλασέ του Χαριστέα, η μπάλα και στον Γιαννούλη, αλλά φεύγει κόρνερ.
40′ Σουτ του Επστάιν από το ύψος της περιοχής, με υπερένταση ο Τσενάμο.
41′ Κίτρινη κάρτα στον Δημούτσο του Ατρόμητου.
49′ Γύρισμα του Μπρίτο, μονομαχία Άντι και Μήτρογλου αλλά η μπάλα περνάει χωρίς πρόβλημα για τον Παναιτωλικό.
53′ Μεγάλη ευκαιρία με τον Καραμάνο. Ο Μπρίτο έκανε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Καραμάνου, φεύγει άουτ.
55′ Σουτ του Μπρίτο αλλά η μπάλα κοντράρει.
56′ Νέο σουτ του Ονουάτσι αλλά η μπάλα φεύγει κόρνερ.
58′ Ωραία ενέργεια Μήτρογλου και Καραμάνου, αλλά το πλασέ του τελευταίου φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Τσενάμο.
61′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Κούσας στη θέση του Θεοδωρίδη.
64′ Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Ο Πίτου Γκαρσία παίρνει τη θέση του Καραμάνου.
68′ Κίτρινη κάρτα στο Ντολεζάι του Παναιτωλικού
71′ Κίτρινη κάρτα στον Άντι του Παναιτωλικού.
74′ Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Ο Αναστασάκος στη θέση του Γιαννούλη
75′ Πέναλτι ο Μήτρογλου το κερδίζει από τον Εντζεγκουέλε. Κόκκινη κάρτα στον Εντζεγκουέλε.
79′ Γκολ ο Ατρόμητος με το τέρμα του Μήτρογλου.
80′ Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Φυτανίδης.
82′ Κίτρινη κάρτα στον Μητρόπουλο.
83′ Εξαιρετική συνεργασία Μήτρογλου-Δημούτσου στην αντεπίθεση, πολύ κακό το τελείωμα από τον Αναστασάκο που πέταξε στα “σκουπίδια” μεγάλη ευκαιρία με χλιαρό σουτ από πολύ καλή θέση.
86′ Κοντά σε γκολ ο Παναιτωλικός όταν από σέντρα του Άντι ο Τόμας έδιωξε άτσαλα και λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
87′ Κίτρινη κάρτα στον Μουμίν.
89′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Καραμαλίκης στη θέση του Χαριστέα.
90′ Πέντε θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
90’+2′ Κόκκινη κάρτα και αποβολή για τον Μήτρογλου. Ο επιθετικός του Ατρομήτου σε διεκδίκηση με τον Άντι έβαλε το χέρι του στο πρόσωπο του αντιπάλου του.

Παναιτωλικός (Τεννές): Τζενάμο, Ρότσα, Ντολεζάι, Εντζενγκουέλε, Άντι, Μουμίν, Μητρόπουλος, Θεοδωρίδης (61′ Κούσας), Καμαρά, Ονουάτσι (80′ Παλαιολόγος), Χαριστέας (90′ Καραμαλίκης).
Ατρόμητος (Δώνης): Ιτάνζ, Νάστος, Τόμας, Φυτανίδης, Γιαννούλης (74′ Αναστασάκος), Δημούτσος, Σφακιανάκης, Καραμάνος (65′ Πίτου Γκαρσία), Καραγκούνης (46′ Μπρίτο), Επστάιν, Μήτρογλου.

Κίτρινες κάρτες
: Ρότσα (21′, Παναιτωλικός), Ντολεζάι (68′, Παναιτωλικός), Άντι (71′, Παναιτωλικός), Μητρόπουλος (82′, Παναιτωλικός), Μουμίν (87′, Παναιτωλικός)-Δημούτσος (41′, Ατρόμητος), Τόμας (64′, Ατρόμητος), Φυτανίδης (81′, Ατρόμητος)
Κόκκινες κάρτες: Εντζενγκουέλε (76′, Παναιτωλικός)-Μήτρογλου (92′, Ατρόμητος
Σκόρερ: Καμαρά (9′, Παναιτωλικός)-Μήτρογλου (79′, πεν. Ατρόμητος)

Διαιτητής/Βοηθοί: Τριτσώνης (Αθηνών)/ Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Δημόπουλος (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας)/ Μαζαράκης (Κεφ/νίας)