Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η κατασκήνωση του «Παναγία Ελεούσα»

Aνακοίνωση του Δ.Σ. του Εργαστηρίου
Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την κατασκήνωση των εκπαιδευομένων νέων με νοητική υστέρηση, από 5 έως 15 Ιουλίου 2014 στο Ναυταθλητικό-Περιβαντολλογικό του Κέντρο στο Μεσολόγγι.Την Κυριακή 13 Ιουλίου και ώρα 8:30 μ.μ πραγματοποιήθηκε μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και αισιοδοξίας η γιορτή λήξης της κατασκηνωτικής περιόδου από τους κατασκηνωτές -νέους με την καθοδήγηση των συνοδών τους.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εργαστηρίου κ. Διονυσία Σαμαντά υποδέχτηκε τους καλεσμένους. Παρόντες, ο βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος με τη σύζυγό του, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργαστηρίου μας, μέλη του Συλλόγου «Φίλων, Γονέων και Εθελοντών», ο Μεσολογγίτης ζωγράφος κ. Πάνος Αθανασίου που καλλιτέχνησε αφιλοκερδώς τον υπέροχο πίνακα- διάκοσμο της γιορτής με θέμα την «Ελλάδα», πολλές εθελόντριες κυρίες, γονείς και κηδεμόνες των παιδιών και η επίτιμη Πρόεδρος του Εργαστηρίου κ. Μαρία Τσούτσου. Με το άνοιγμα της γιορτής η Πρόεδρος ανακοίνωσε, μέσα σε πλήθος χειροκροτημάτων, τη χορήγηση του πιστοποιητικού αξιολόγησης EQUASS EXCELLENCE από την E.P.R. ύστερα από την επαναξιολόγηση του φορέα που έγινε στις 11 και 12 Ιουνίου 2014.

Η γιορτή ξεκίνησε με τους κατασκηνωτές του Εργαστηρίου που παρουσίασαν γυμναστικές επιδείξεις ταχύτητας ισορροπίας και ακρίβειας. Υπεύθυνος ο γυμναστής κ. Μανώλης Καραβίας. Ακολούθησε το θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Ένα ονειρεμένο καλοκαίρι στην Ελλάδα». Ένας ύμνος για την ομορφιά και την αρμονία του Ελλαδικού τοπίου, μια αναφορά στα γνωρίσματα του Έλληνα κι ένα κάλεσμα γνωριμίας. Υπεύθυνη η ομάδα θεάτρου των εργαζομένων μας. Η γιορτή έκλεισε με το μουσικό αφιέρωμα στη θάλασσα, υπό τους ήχους του πιάνου με την εθελόντρια μουσικό κ. Νικολίνα Σταματοπούλου, την χορωδία των εκπαιδευομένων νέων μας υπό τη διεύθυνση της Κοινωνικής Λειτουργού κ. Ευσταθίας Γρέντζελου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμότατα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Κοσμά και την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας διότι κι εφέτος μας κάλυψαν τα τροφεία της κατασκήνωσης. Επίσης ευχαριστούμε και όλες τις εθελόντριες φίλες του Εργαστηρίου μας για τα γλυκίσματα που ευγενώς προσέφεραν στην γιορτή μας. Άλλη μια κατασκηνωτική περίοδος τελείωσε απλά, γαλήνια, με τη χαρά διάχυτη στα πρόσωπα των νέων μας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία μέσα από δραστηριότητες να απολαύσουν τη θάλασσα, την ομαδική ζωή, την φιλία και να περάσουν ανέμελες στιγμές.