Αθήνα… μέσω παλαιάς εθνικής ή …από τον “πάνω δρόμο” (για να θυμηθούμε τα παλιά)

Κλειστή μέχρι το Σάββατο θα παραμείνει η νέα εθνική οδός Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του Διακοπτού, όπου χθες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων σημειώθηκε έντονη λασποροή και έπεσαν κομμάτια βράχων στο οδόστρωμα. Η απόφαση ελήφθη από τους τεχνικούς της ιδιωτικής εταιρείας που κατασκευάζει την Ολυμπία Οδό, ώστε στο σημείο να εκτελεστεί τεχνικό έργο μόνιμης αντιμετώπισης του φαινομένου.

H εκτροπή των οχημάτων από τη Νέα Εθνική στην Παλιά γίνεται στο 172ο χλμ στον κόμβο του Αιγίου και στη συνέχεια τα αυτοκίνητα ξαναμπαίνουν στη Ν.Ε.Ο. από το 159ο χλμ., στον κόμβο Πούντας – Καλάβρυα. Αυτό ισχύει και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Η «Ολυμπία» Οδός έως ότου αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο σημείο, αναστέλλει την είσπραξη διοδίων τόσο στον σταθμό του Ρίου όσο και στον σταθμό του Ζευγολατιού.

Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο της εθνικής γίνεται με εκτροπή της κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό. Επόμενως αν πρέπει να πάτε για κάποιο λόγο στην Αθήνα και θέλετε να αποφύγετε τις εκτροπές και την ταλαιπωρία της παλαιάς εθνικής οδού μπορείτε να επιλέξτε τον “πάνω δρόμο”, έτσι για να θυμηθούμε τις εποχές που γέφυρα δεν υπήρχε και το φέρυ-μποτ δεν περνούσε απέναντι λόγω κακοκαιρίας… (καλή ώρα)