Έχουν ή δεν έχουν πετρέλαιο τα σχολεία του Αγρινίου ; Κατάληψη στο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου

Τελικά έχουν ή δεν έχουν πετρέλαιο θέρμανσης τα σχολείου του Αγρινίου ; Κανείς δεν ξέρει… Το τελευταίο διάστημα επικρατεί ένα αλαλούμ στην εκπαιδευτική κοινότητα του Αγρινίου, αναφορικά με το αν όλα τα σχολεία του δήμου Αγρινίου έχουν τις απαρραίτητες ποσότητες πετρελαίου για να αντιμετωπίσουν το ψύχος από τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία του τελευταίου διαστήματος.

Η αρμοδιότητα των σχολείων ως γνωστόν έχει περάσει στους δήμους και από την πλευρά του δήμου Αγρινίου το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου έγινε μια σύσκεψη με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους αρμοδίους του δήμου, ώστε μέσω των σχολικών επιτροπών να παρέχεται η κατάλληλη ενημέρωση για τις όποιες ελλείψεις και έτσι να αντιμετωπίζονται έγκαιρα τα προβλήματα. Ωστόσο η σύσκεψη αυτή αντί να λύσει το πρόβλημα μάλλον το έχει επιτείνει… Αλαλούμ είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα με τους μαθητές του 6ου δημοτικού να πηγαίνουν στους γονείς τους επιστολή που τους καλούσε να συνδράμουν για την προμήθεια του πετρελαίου. Τελικά το πρόβλημα λύθηκε… και οι γονείς δεν θα συνδράμουν. Την ίδια ώρα από την Ένωση Γονεών γίνεταιο λόγος για ελλιπή χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, πράγμα που είναι γεγονός , αλλά και για κακό συντονισμό από την πλευρά του δήμου Αγρινίου.

Σήμερα πάντως οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου προχώρησαν σε κατάλληψη διαμαρτυρόμενοι για την ελλιπή θέρμανση του σχολείου τους, κυρίως κάνοντας λόγο για οικονομία στις ώρες του ανάβουν τα καλοριφέρ. Την ίδια ώρα υπάρχουν και άλλες ανάλογες καταγγελίες για σχολεία σε όλο το εύρος του δήμου Αγρινίου που κάνουν οικονομία στο πετρέλαιο, ώστε τα αποθέματά τους να διαρκούν μεγαλύτερο διάστημα… Στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει οι υπέθυνοι να διευκρινίσουν αν υπάρχει ανάλογη εντολή για οικονομία καυσίμων, καθώς είναι απαράδεκτο να υπάρχει πετρέλαιο και τα παιδιά να κρυώνουν, ιδίως αυτές τις μέρες που υπάρχει κακοκαιρία.