Πιάστηκε σκάφος με σχεδόν ένα τόνο χασίς στη Βασιλική – Πήδηξε στη θάλασσα ο χειριστής και αναζητείται

Μια ποσότητα «μαμούθ» έχει εντοπιστεί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα στην περιοχή της Βασιλικής Αιτωλοακαρνανίας, μετά από επιχείρηση που έγινε από την Υπηρεσία της Πάτρας σήμερα το πρωί.

Ο εντοπισμός του σκάφους (πρόκειται για φουσκωτό με δυο εξωλέμβιες μεγάλης ισχύος) έγινε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, αμέσως μόλις αυτό εισήλθε στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, καθώς είχε αναχωρήσει από την Αλβανία.

Από την πρώτη στιγμή το σκάφος τέθηκε υπό παρακολούθηση, για την οποία συνεργάστηκαν τα Λιμεναρχεία Κέρκυρας, Λευκάδας και Πατρών καθώς και η ασφάλεια. Μόλις το σκάφος εισήλθε στον Πατραϊκό, ο χειριστής του αντελήφθη ότι είχε εντοπιστεί με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη και οι άντρες του Λιμενικού αναγκάστηκαν να ρίξουν προειδοποιητικές βολές.

Ο χειριστής οδήγησε το σκάφος κοντά στην ακτή στη θέση Ρίζα Ναυπάκτου και πήδησε στη θάλασσα με αποτέλεσμα να αναζητείται. Στα χέρια των διωκτικών αρχών έπεσε ωστόσο ο οδηγός ενός BAN ο οποίος περίμενε στην ακτή προκειμένου να φορτώσει το χασίς. Στο φουσκωτό εκτός από το χασίς βρέθηκε και ένα καλάσνικοφ.