H αλήθεια για τα ψηφίσματα [HDvideo]

Ψηφίσμα κατά της άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών για τη πρώτη κατοικία πρότεινε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου η παράταξη Τραπεζιώτη. Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι μαζί με το νέο κώδικα πολιτική δικονομίας και οι βασικότεροι λόγοι που οι δικηγόροι της χώρας βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε αποχή.

Για το θέμα υπήρξε ομοφωνία των παράταξεων στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου, αλλά αυτή η ομοφωνία προέκυψε, αφού πρώτα έγινε με ζωηρή κουβέντα με αντιπαράθεση μεταξύ Τραπεζιώτη και Καμμένου από τη μία και Καζαντζή – Ρόκου από την άλλη. Όταν ο δήμαρχος ζήτησε να μπει ένα όριο στο ψήφισμα “γιατί δεν μπορούμε να ζητάμε να προστατευτεί η πρώτη κατοικία 2 εκατ. ευρώ”, δεν πήρε απάντηση από την αντιπολίτευση. Και στο σημείο αυτό παρενέβη ο αντιδήμαρχος Ν. Καζαντζής για επιτεθεί στην παράταξη Τραπεζιώτη, λέγοντας ότι έφερε το θέμα πρόχειρα με την μορφή πρότασης και όχι ως θέμα ημερήσιας διάταξης. “Αν θέλετε να κάνουμε σοβαρές συζητήσεις να τις αντιμετωπίζετε σοβαρά” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι έπρεπε να πάνε οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης το θέμα στο προεδρείο νωρίτερα. “Γιατί δεν το φέρατε εσείς;” του αντέτεινε ο Δ. Τραπεζιώτης. Και ο Ν. Καζαντζής απάντησε πως η αυτοδιοίκηση δεν νομοθετεί και μόνο μέσα από την ΚΕΔΕ μπορεί να γίνει παρέμβαση στην κεντρική εξουσία.

Ο Ν. Καζαντζής είπε αυτό που -δυστυχώς- είναι η αλήθεια. Τα ψηφίσματα για τέτοια θέματα του κάθε δήμου δεν έχουν καμία αξία και μόνο μέσα από την παρέμβαση της ΚΕΔΕ, υπάρχει κάποια πιθανότητα η κυβέρνηση να ακούσει μια άλλη άποψη ή τέλος πάντων να προβληματιστεί.