Όλη η ονοματολογία για “το Ποτάμι” στην Αιτωλοακαρνανία

«Θεωρητικά βγαίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πιθανότητες αυξήθηκαν μετά την σημερινή ψηφοφορία, προσωπικά όμως δεν το πιστεύω» έλεγε πηγή του Μεγάρου Μαξίμου σε συνομιλία με δημοσιογράφους αμέσως μετά την δεύτερη ψηφοφορία στην Βουλή. Έτσι λοιπόν τα κόμματα ανάβουν τις εκλογικές του μηχανές με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. “Το Ποτάμι” που ούτως ή άλλως δεν έχει συμμετάσχει ξανά σε εθνικές εκλογές βρίσκεται σε οργανωτικό οργασμό και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι διεργασίες για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου στην Αιτωλοακαρνανία, από τη στιγμή μάλιστα που σε τοπικό επίπεδο οργανώσεων δεν έχει βρει ακόμη τον βηματισμό του.

Παρ΄ όλα αυτά ήδη καταγράφονται σημαντικά ονόματα ως υποψήφιοι για… υποψήφιοι βουλευτές, χωρίς όμως σε αυτά να περιλαμβάνεται το όνομα της Σοφίας Γιαννακά, πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία. Απο την περιοχή του Μεσολογγίου έρχονται αρκετές υποψηφιότητες με πρώτη αυτή του Αλέξανδρου Τσίπρα (συνεπωνυμία με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ), που είναι γεωπόνος από το Ευηνοχώρι Μεσολογγίου και μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής του “Ποταμιού”. Ακόμη υπάρχει το ενδεχόμενο υποψήφιος να είναι και ο συγγραφέας – δημοσιογράφος Νάσος Λαναράς, που έχει οριστεί ως υπεύθυνος επικοινωνίας του κόμματος στην Αιτωλοακαρνανία. Τέλος στο Μεσολόγγι ακούγεται έντονα ως ενδεχόμενη υποψηφιότητα και αυτή του αντιδημάρχου του δήμου Μεσολογγίου Ντίνου Γιαννόπουλου. Από την περιοχή του Αγρινίου φιγουράρει το όνομα του γνωστού γιατρού και περιφερειακού συντονιστή του κόμματος Θανάση Παναγοδήμου. Φυσικά τη λίστα των εν δυνάμει υποψηφιοτήτων συμπληρώνουν και οι υπόλοιποι τοπικοί συντονιστές Σωτήρης Καβαθατζόπουλος και Γιώργος Αναστασόπουλος, καθώς επίσης ο Κωσταντίνος Καρβούνης από τη Ναύπακτο και ο πρώην δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάϊκος.

Είναι όμως βέβαιο πως οι συσχετισμοί του ψηφοδελτίου μπορεί να αλλάζουν σε περίπτωση που συμμετάσχει σε αυτό η ανεξάρτητη πλέον μετά την αποχώρησή της από τη ΔΗΜΑΡ, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Νίκη Φούντα. Η βουλευτής δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της όσον αφορά το πολιτικό της μέλλον και φυσικά από τη στιγμή που διαφώνησε με την κοινή κάθοδο ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, η πιθανότητα προσχώρησή της στο “Ποτάμι”, αν μη τι άλλο δεν μπορεί αποκλειστεί…