Συλλογή αρνήσεων στην τοπική ΝΔ

Ψηφοδέλτιο είπαν να συγκροτήσουν στη ΝΔ, αλλά σε πρώτη φάση έκαναν συλλογή αρνήσεων, ευγενικών στην πλειοψηφία τους, αλλά αρνήσεων… Και η εικόνα που αποπνέει το κόμμα μόνο αισιοδοξία δεν εμπνέει… Εξάλλου υπάρχουν και αρνητικά σχόλια για τις διαδικασίες, όπως για παράδειγμα αυτά της πολιτευτού του 2012 Μαρίας Φωκά που μίλησε για “πατρωνείες”, κάτι που επιβαρύνει έτι περαιτέρω το κλίμα για τη γαλάζια παράταξη.

Πάντως μέχρι τώρα τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ απέφυγαν ο καθένας για τους δικούς του λόγους ή τέλος πάντων δεν δέχθηκαν την πρόταση που τους έγινε, ο Γ. Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Βασιλάκος, η πολιτευτής Έλενα Μάντζιου Κοτρουλού, ο τέως δήμαρχος Ναυπάκτου Θάνασης Παπαθανάσης, η Μαρία Φωκά, αλλά και άλλα στελέχη της ΝΔ από το χώρο της αυτοδιοίκησης όπως προκύπτει μέσα από το ρεπορτάζ όπως ο περιφερειακός σύμβουλος Ν. Φαρμάκης.

Από εκεί και πέρα το τελευταίο διάστημα φέρονται να έχουν ασκηθεί αφόρητες πιέσεις στους δημάρχους Αγρινίου και Μεσολογγίου. Ο Γ. Παπαναστασίου και ο Ν. Καραπάνος συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του 2012 και εν ολίγοις ζητήθηκε να προκύψουν από τις δημοτικές του ομάδες οι αντικαταστάτες τους. Αναγκαστικά λοιπόν στην ΝΔ οδηγούνται σε ένα πολύ ανανεωμένο ψηφοδέλτιο με πολλούς “πρωτάρηδες”, το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες ή… μέρες αν απαιτηθεί και άλλος χρόνος για να κλειδώσει…