Οι θέσεις του συνδυασμού Κασόλα για το δημοτικό συμβούλιο της 19ης Δεκεμβρίου

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Θέρμου Θ. Κασόλας

Το δημοτικό συμβούλιο της 19ης Δεκεμβρίου 2014, ξεκίνησε με την ενημέρωση από το δήμαρχο για διάφορα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης μεταξύ των οποίων ήταν:
1) ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ, όπου ευχαρίστησε τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Κοντογιάννη Γεώργιο για την ημερίδα που οργάνωσε στο Θέρμο με θέμα: την κτηνοτροφία στις περιοχές του δήμου μας.
Με αφορμή αυτό το θέμα ο συνδυασμός μας τοποθετήθηκε ως εξής:
Στην ημερίδα, για την οποία συμφωνήσαμε και εμείς να γίνει, οι δυο ομιλητές έθιξαν θέματα γενικού περιεχομένου και δεν εστίασαν στις ιδιαιτερότητες των κτηνοτρόφων και γεωργών της περιοχής του δήμου μας. Ενδεικτικά παραδείγματα ήταν η αναφορά τους σε:
• ιδιοκτήτες με εκτάσεις άνω των 100 στρεμμάτων,
• ειδικές ράτσες αμνοεριφίων των οποίων το κρέας είναι πιο νόστιμο και με λίγα ποσοστά χοληστερίνης.
Όλοι μας όμως γνωρίζουμε πως ούτε κλήροι 100 στρεμμάτων υπάρχουν στην περιοχή μας, ούτε ράτσες αμνοεριφίων με τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
Επομένως η πρότασής μας σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, για ολοκληρωμένη μελέτη του αγροτοδιατροφικού τομέα που να αναλύει τα πραγματικά στοιχεία και χαρακτηριστικά του δήμου μας, παραμένει όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία και απαραίτητη.
2) ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΛΑΚΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΘΕΡΜΟΥ-ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ενημέρωσε ο δήμαρχος ότι έστειλε επιστολή για το συγκεκριμένο θέμα στην Αντιπεριφέρεια Αιτωλοακαρνανίας.
Ο αρχηγός του συνδυασμού μας, κος Θεόδωρος Κασόλας, τοποθετήθηκε και είπε ότι καλώς έπραξε, αλλά θα πρέπει στην επιστολή του αυτή, να τονίσει και την αναγκαιότητα των τεχνικών έργων που απαιτούνται, ώστε τα όμβρια ύδατα να οδηγούνται μέσα στα αυλάκια και όχι στο δρόμο. Έτσι θα αποφευχθούν περιπτώσεις ατυχημάτων και καταστροφής του ασφαλτοτάπητα.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΓΩΓΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΒΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΡΜΟΥ.
Για το συγκεκριμένο θέμα ζητήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει ανακεφαλαιωτικό πίνακα, δηλαδή να εγκρίνει εκ των υστέρων ποσότητες εργασιών που δεν προβλεπόταν στον προϋπολογισμό του έργου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο, έτσι όπως αρχικά είχε περιγραφεί στην τεχνική έκθεσή του.
Ο συνδυασμός μας ψήφισε τον ανακεφαλαιωτικό πίνακα. Τονίστηκε ότι στο εξής αν δεν ολοκληρώνεται το φυσικό αντικείμενο του έργου, όπως περιγράφεται στην τεχνική έκθεση, ο συνδυασμός μας δεν θα ξαναψηφίσει παρόμοιο πίνακα. Οποιαδήποτε αλλαγή στην αρχική μελέτη του κάθε τεχνικού έργου, θα πρέπει να γίνεται όπως ρητά αναφέρεται στις σχετικές διατάξεις κατασκευής τεχνικών έργων.
ΔΩΡΕΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
Μέλος του δημοτικού συμβουλίου, που για προσωπικούς λόγους δεν θέλει να αναφερθεί το όνομά του, όπως δήλωσε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δώρησε στο Δήμο Θέρμου αγρόκτημα στη θέση Μεγαδένδρο για ανέγερση μνημείου πεσόντων αεροπόρων που κατάγονταν απ΄ την περιοχή μας. Ο συνδυασμός μας επαίνεσε το συγκεκριμένο μέλος για την ενέργειά του αυτή.
ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2014.
Οι Αθλητικοί Σύλλογοι, ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Θέρμου και διάφορα σωματεία της περιοχής του δήμου μας, κινδυνεύουν να μην επιχορηγηθούν από τον προϋπολογισμό του 2014, λόγω παραλείψεων αρμόδιων στελεχών του δήμου, που δεν φρόντισαν για την κατανομή του ποσού που προβλέπονταν για το σκοπό αυτό.Ο συνδυασμός μας επικεντρώθηκε στο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να δοθούν τα χρήματα του προϋπολογισμού 2014 στους δικαιούχους.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ»