Το σχόλιο του Δ. Σταμάτη για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και την ανανέωση

Αρκετά ενδιαφέρον είναι το σχόλιο του Δημήτρη Σταμάτη για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία που ανακοινώθηκε χθες και το γεγονός ότι σε αυτό περιλαμβάνονται κατά μεγάλο ποσοστό πολλά νέα πρόσωπα. Οι δυσκολίες της συγκεκριμένης εκλογικής αναμέτρησης εκτιμά ότι πιθανόν να απογοητεύσουν όσους επέλεξαν να συμμετάσχουν για πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιο. “Μήπως τελικά σκοτώνουμε την αληθινή ανάγκη της κοινωνίας για ανανέωση, αλλά και την όρεξη των νέων για ανάμειξη στα κοινά;” αναρωτιέται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά το σχόλιό του:
Η πολιτική πρώτα απ όλα είναι ρεαλισμός.Διαβάζω ότι στο νομό Αιτωλοακαρνανίας οι έξι (6) υποψήφιοι είναι νέοι καινούργιοι υποψήφιοι. Λαμπρά! Ανανέωση!! Μήπως όμως είναι, το ακριβώς αντίθετο? Χτύπημα στην ανανέωση?
Πρώτα – πρώτα ποιος παράγων δεσμεύεται, ότι θα ξαναείναι στο μέλλον υποψήφιοι?Μήπως ο ελάχιστος χρόνος, η ανύπαρκτη αναγνωρισιμότητα, η ανύπαρκτη δυνατότητα επίσκεψης έστω μέρους του νομού, η εκ των πραγμάτων ανάγκη βασικών εξόδων, δύσκολα στην εποχή μας, λέγω μήπως απογοητεύσει αυτούς τους νέους? Μήπως τελικά σκοτώνουμε την αληθινή ανάγκη της κοινωνίας για ανανέωση, αλλά και την όρεξη των νέων για ανάμειξη στα κοινά?
Και επιτέλους, επαναλαμβάνω, όταν εκ των πραγμάτων, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι ευχάριστο, για τα νέα παιδιά. Μήπως στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έστω και χωρίς αρνητική πρόθεση, κάνουμε οι “μεγάλοι και φθαρμένοι” όλοι εμείς, ένα τραγικό λάθος?