Βενιζέλος : Ξέχασε η Αιτωλοακαρνανία τι έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ για την περιοχή ;

Διακαναλική συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ του Αγρινίου παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος λίγο πριν την αποψινή του ομιλία στο Παπαστράτειο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε σειρά από ζητήματα που αφορούν σημαντικά θέματα της οικονομίας, ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι αναφορές του στα τοπικά ζητήματα που του τέθηκαν. Ο Ευ. Βενιζέλος στην εισαγωγική του τοποθέτηση ανάφερε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό η Αιτωλοακαρνανία, αλλά και όλη η Ελλάδα που έχει την ευλογία των φυσικών πλεονεκτημάτων -εδώ έχουμε νερά, έχουμε καλλιέργειες, έχουμε κτηνοτροφία, έχουμε αλιεία, έχουμε τη λιμνοθάλασσα- να οικοδομήσουμε ένα νέο μοντέλο παραγωγής και ανάπτυξης βασισμένους στους πόρους που διαθέτουμε, τους ενδογενείς πόρους. “Αυτοί είναι πρωτίστως η γη και οι άνθρωποι. Και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αγροτική επιχειρηματικότητα, η οποία μπορεί να δώσει πολύ μεγάλη ώθηση στην τοπική ανάπτυξη” είπε χαρακτηριστικά.

Για την εκτροπή του Αχεχώου ανέφερε : Για εμάς το θέμα αυτό με το οποίο έχουμε ασχοληθεί δεκαετίες δυστυχώς, έχει κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Βεβαίως, υπάρχουν ορισμένα έργα, τα οποία είναι ημιτελή και τα οποία είναι ανεξάρτητα της εκτροπής, που είναι υδροηλεκτρικά έργα αυτόνομα τα οποία εντάσσονται στο επενδυτικό και αναπτυξιακό σχέδιο της ΔΕΗ. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα διαφορετικό, από αυτό που λένε οι αποφάσεις των δικαστηρίων.

Κλειθείς δε να σχολιάσει την αναφορά Σαμαρά πρόσφατα στο Αγρίνιο πως «ο νομός είναι ευλογημένος αλλά πράγματι αδικημένος και σε απομόνωση επί δεκαετίες», αλλά και γιατί ο Αιτωλοακαρνάνας να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ είπε : Εμείς έχουμε μια σχέση με την Αιτωλοακαρνανία η οποία ξεκινάει κυβερνητικά από το 1981. Η Αιτωλοακαρνανία πίστεψε στον Ανδρέα Παπανδρέου, πίστεψε στο ΠΑΣΟΚ, στην αλλαγή, ανέδειξε μεγάλες πολιτικές φυσιογνωμίες. Και έχει γίνει μια παρέμβαση στην Αιτωλοακαρνανία και τις υποδομές εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν τα έχουμε λύσει όλα, υπάρχουν νέες ανάγκες, βεβαίως. Αλλά η Αιτωλοακαρνανία ξέχασε τι έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ για την περιοχή και για όλη τη Δυτική Ελλάδα;