Ο Μοσχολιός στο κυνήγι των μασόνων του Αγρινίου…

Στη συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Αγρινίου Π.Μοσχολιού τέθηκε από δημοσιογράφο ερώτηση για την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει το αναξιοποίητο κτίριο των καπναποθηκών Ηλιού. Ο δήμαρχος απάντησε πως ο δήμος δεν κατάφερε να αξιοποιήσει αυτό το σημαντικό, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά “δεν μπορώ να βρώ τους δύο της μασονικής στοάς Αγρινίου…”.

Στην συνέχεια βέβαια εξήγησε πως εννοούσε τα δύο μέλη της μασονικής στοάς Αγρινίου τα οποία προέβλεπε η διαθήκη Ηλιού πως θα συμμετείχαν στο διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος που μετά το θάνατο του θα διαχειριζόταν το κτίριο ττων καπναποθηκών προς όφελος του Αγρινίου. Ο Ηλίας Ηλιού στη διαθήκη του προέβλεπε τη τη δημιουργία ιδρύματος στο οποίο θα μετείχαν πάντα δυο εκπρόσωποι της μασονικής στοάς και οι εκάστοτε δήμαρχοι Αγρινίου…

Εν τέλει το ίδρυμα δεν δημιουργήθηκε ποτέ, και έτσι οι καπναποθήκες Ηλιού παρεέμειναν αναξιοποίητες. Ο Παύλος Μοσχολιός μάλιστα πρόσθεσε η αγωγή του δήμου κατά του δημοσίου για το θέμα των καπναποθηκών χάθηκε και πρωτόδικα και στο Εφετείο.