Συνάντηση Επιμελητηρίου – Εμπορικού Συλλόγου με τον δήμαρχο Μεσολογγίου

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Νίκο Καραπάνο, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή και του Προέδρου του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Βασίλη Σπυρόπουλο, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 05/03/2015, στο Μεσολόγι.

Η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου, αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας εν γένει, υπήρξε ο κεντρικός άξονας της συζήτησης και μέσα από εποικοδομητικό διάλογο εξετάστηκαν από κοινού οι καλύτεροι πιθανοί τρόποι προώθησης προϊόντων πρωτογενούς τομέα, αλλά και προϊόντων της μεταποίησης, ενώ η συζήτηση κινήθηκε και γύρω από την επερχόμενη 5η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων.

Ο κ. Σπυρόπουλος επισήμανε πως είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός κέντρου επιχερηματικότητας, το οποίο θα αποτελεί όχι μόνο κέντρο οργάνωσης των τοπικών επιχειρήσεων και προώθησης των προϊόντων τους, αλλά θα φιλοξενεί επιμορφωτικά σεμινάρια και πλούσια έκθεση τοπικών προϊόντων. Επιπλέον, τόνισε, πως η ύπαρξη μιας τέτοιας επιχειρηματικής κοιτίδας και η αγαστή συνεργασία των φορέων θα μπορέσει να επιφέρει σημαντικά οφέλη στον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής.

Όπως σημειώθηκε, επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο νομός μας, αποτελεί περιοχή πλούσια σε πρωγενή παραγωγή και ποικίλες πλουτοπαραγωγικές πηγές, όπως η ιστορία και ο πολιτισμός, τα οποία εάν αξιοποιηθούν επαρκώς, θα συντελέσουν στην περεταίρω αναβάθμιση της περιοχής και την πολυπόθετη ανάπτυξη.Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε ιδιαιτέρως θερμό κλίμα, με την δέσμευση των τριών πλευρών για σταθερή σχέση και συνεργασία, προκειμένου να ευνοηθεί η σταθερή και βιώσιμη επιχειρηματική ανάπτυξη.

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ