2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Χορωδιών : Μαθητές 8 σχολείων της Αιτωλ/νίας κατέθεσαν τις μουσικές τους ανησυχίες

Την Κυριακή, 8 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι το 2ο Φεστιβάλ Μαθητικών Χορωδιών Ελληνικού Τραγουδιού, μεταξύ σχολείων της Διεύθυνσης Δ.Ε. του Νομού μας, ενός θεσμού που ξεκίνησε πέρυσι και κατάφερε να συγκεντρώσει εκατοντάδες μαθητές σε μια όμορφη και χαρούμενη μουσική γιορτή.

Μόνο υπερηφάνεια θα πρέπει να αισθανόμαστε για την οργάνωσή του και για τα αποτελέσματα που δημιούργησε. Δεν είναι δα λίγο, για πάνω από δύο ώρες, μαθητές από 8 σχολεία της Αιτωλ/νίας να καταθέτουν τις μουσικές τους ανησυχίες, σε έργα εμπνευσμένων Ελλήνων συνθετών, με την σοφή καθοδήγηση εκλεκτών συναδέλφων της Μουσικής. Σε όλους αυτούς αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Να συγχαρούμε και να επαινέσουμε τον υπεύθυνο Πολιτιστικών προγραμμάτων του Νομού μας, κ. Ρένο Χριστοδουλίδη, που ηγήθηκε των προσπαθειών για την άριστη διοργάνωση και επιτυχία του Φεστιβάλ.Ευχαριστούμε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου, δια της Προέδρου του, κας Βίκυς Κώτση-Αλαφοδήμου και την Σχολική Σύμβουλο Μουσικής Αγωγής Π.Ε. Δυτ. Ελλάδος, κα Κωνσταντίνα Σακκά-Κυρίτση, για την άριστη συνεργασία μας στην συνδιοργάνωση της μαθητικής αυτής γιορτής.

Μετείχαν κατά σειράν εμφάνισης το 1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Ευγενία Καρούμπαλη, το Γυμνάσιο Αιτωλικού, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Ανθή Ντάλλα, το Γυμνάσιο Αγ. Κων/νου Αγρινίου, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Βασιλική Αγγελοπούλου, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ναυπάκτου, το ειδικό αυτό εργαστήρι επαγγελματικής εκπαίδευσης, που συγκίνησε όλους τους παρευρισκομένους με την φοβερή προσπάθεια των μαθητών του, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Ζωή Κορκοντζέλου και υπεύθυνη για τα σκηνικά και τα κοστούμια την Σοφία Σιδηροπούλου, τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» Αγρινίου, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Κατερίνα Πολυμενάκου, το 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου, με υπεύθυνο καθηγητή τον Παντελή Αναστασόπουλο, 1ο Γυμνάσιο και 1ο ΓΕΛ Μεσολογγίου, με υπεύθυνο καθηγητή τον Χρήστο Βλαχογιάννη και το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου, με υπεύθυνους καθηγητές την Άννα Πανοπούλου και τον Πέτρο Τσολάκη.

Πιστεύουμε του χρόνου η διοργάνωση να είναι αρτιώτερα οργανωμένη και με ακόμα περισσότερες συμμετοχές.