Πλημμύρισε ο κάμπος στο Νεοχώρι – Ανύπαρκτα τα αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ

Απελπισµένοι αγρότες ψάχνουν µέσα στα λασπόνερα να βρουν αρµόδιο και το δίκιο τους. Μεγάλες καταστροφές στον κάμπο ένεκα της μη λειτουργίας των αντλιοστασίων.

Ανυπολόγιστες, μέχρι στιγμής, ζημιές έχουν υποστεί εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στον κάμπο του Νεοχωρίου, από τις πλημμύρες που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι υποδομές αποστράγγισης.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται έντονα, μη μπορώντας να βρουν το δίκιο τους για την περιουσία τους που χάνεται, επειδή τα πεπαλαιωμένα αντλιοστάσια αποστράγγισης δεν έχουν τη δυνατότητα να απορροφήσουν τον όγκο των νερών από τον κάμπο. Και αυτό γιατί, από το 1970 που κατασκευάστηκαν, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει ποτέ συντήρηση από τον αρμόδιο ΓΟΕΒ και που σήμερα ουσιαστικά δεν υφίσταται. Όμως οι αγρότες πληρώνουν κανονικά την εισφορά του για αυτές τις υποδομές στον ΤΟΕΒ Νεοχωρίου, αλλά μόνο βελτίωση δεν βλέπουν να γίνεται. Απελπισμένοι τα βάζουν ακόμα και με τον πρόεδρο Φ. Καρατζογιάννη και με την πολιτεία που κανείς δεν έχει ακούσει το πρόβλημα τους, όπου και αν έχουν απευθυνθεί.

πηγή : aixmi-news.gr